Auto-Kart Championship – календар 2021

Необичайно студените и „зимни“ месеци март и април, допълнени от новите ограничения в държавата във връзка с третата вълна на пандемията от COVID-19, доведоха до необходимостта старта на сезона в шампионата Auto-Kart Championship да се забави във времето. Предварителните планове бяха сезона да стартира през март, но текущото положение не позволи това да се случи.

Очакваше се в началото на април писта Красна поляна в София да има готовност за старта на сезона и да разполага с пълен набор нови машини, но за съжаление пистата се нуждае от още малко време да подготви всички картове.

Пистата във Враца също се подготвя със сериозни ремонтни дейности преди началото на сезона, с които се очаква да са готови за месец май. В следствие на това, трасето, на което се предвижда да стартира сезона, е писта Лаута в Пловдив, на 24 април. Графикът за състезанието от 1-ия кръг за 2021 г. ще бъде обявен допълнително.

Старанието на организаторите за този сезон ще бъде да се проведат традиционните 10 кръга, стига условията да го позволяват. През миналата 2020 г., шампионата завърши с едва 8 проведени кръга, след като страната беше в пълен локдаун за 3 месеца и това наложи съкращаване на броя кръгове.

Предварителен календар на шампионата за сезон 2021:

1 кръг: 24.апр – Лаута, Пловдив
2 кръг: 8.май – Красна поляна, София
3 кръг: 29.май – Враца
4 кръг: 12.юни – Лаута, Пловдив
5 кръг: 26 юни – Красна поляна, София
6 кръг: 10.юли – Враца
7 кръг: 21.авг – Красна поляна, София
8 кръг: 18.септ – Враца
9 кръг: 2.окт – Красна поляна, София
10 кръг: 16.окт – Лаута, Пловдив

Search this website