Опитват се да затворят картинг писта Лаута?!

Изумени останахме от информацията, споделена от наши колеги. Ивайло Цонев и Станислав Сираков, представители на концесионера „Делта Карт“ ООД, дадоха пресконференция по темата. От изнесената информация става ясно, че общината обмисля варианта да не поднови концесията на пистата, а вместо това на нейно място да построи паркинг за нуждите на стадиона, който можело било да има нужда от такъв някъде в неясното бъдеще!

Ето какво заяви Иво Цонев: „Изненадани останахме от това , че предложението ни не бе разгледано на сесията на Общински съвет и точката бе отложена. Имаме редовен контракт, в който е упоменато всичко, както за удължаване на концесията, така и при не подновяване. Ако се стигне до това, да не продължим ползването на пистата, то в контракта ни е записано, че общината трябва да ни плати подобренията. Според нас те са за около 3 милиона лева. Процедурата е следната – от Общината наемат експерти-оценители, които определят сумата, вложена за подобрения на базата по пазарна стойност.“

Ивайло Цонев припомни някои факти като този, че тази писта е на 50 години, построена е през 1973 година, като на нея са проведени хиляди състезания. През 1989 година пистата спира да се стопанисва до 2001 година, когато сегашните собственици са спечелили концесията. Пистата е била напълно разрушена и те са инвестирали над 1 милион лева в нея. В момента е изграден един модерен спортно-развлекателен комплекс. В последствие инвестицията е нараснала на 1.8 млн. лева, увеличила се е и инвестиционната такса с около 40 процента.

“Гордеем се с много пилоти, които сме дали на професионалния спорт. От нашата писта тръгна единственият българин, които е правил тестове за “Форума“ 1. На нея се провеждат любителски шампионати вече над 20 години, хиляди деца са участвали в тях.

Картинг пистата е любимо и емблематично място за града и за туристите“, казаха концесионерите.

Източник: www.marica.bg

Search this website