SODI отложи световния SWS картинг финал за октомври

SWS финали 2020 – Дубай

Току-що SODI пусна прессъобщение, че поради опасността от коронавируса, световните финали се отлагат за октомври месец тази година! Ето самото съобщение:

Уважаеми пилоти и отбори,

Здравеопазването в глобален мащаб е застрашено поради разпространението на Covid-19 през последните седмици. Световната Здравна Организация класифицира разпространението му като „застрашаваща световното здраве в международен мащаб“.

Вирусът се разпространява по света и след Китай, Италия и останалата част от Европа също са засегнати. Има опасения за ситуацията в Близкия Изток.

Множество спортни и културни мероприятия са отменени или отложени: например състезанието от Формула 1 за Голямата Награда на Китай и Традиционния Карнавал във Венеция.

280-те пилоти, участващи във финалите на SWS, идват от 40 държави, които вече са засегнати от вируса, а се очаква в следващите седмици разпространението му да се увеличи. Поради увеличаващата се опасност за здравето на пилотите, както и на придружителите и персонала, в някои дъжави пътуването в чужбина е класифицирано като опасно или е забранено. Съответно това засяга провеждането на световните Sodi World Series финали.

Както разбирате, това е ситуация на форс-мажор. Поради всички тези причини, SWS финалите се отлагат за 22-24 октомври, като се надяваме опасността да е отминала дотогава!

Тъй като това е форс-мажор и събитието е отложено, а не отменено, всички пилоти и отбори остават с валидно участие за октомври.

Search this website