Адрес
Donington Park
Derby
Castle Donington

DE74 2RP
United Kingdom


Конфигурация

Информация

Донингтън Парк за първи път е открита през 1931 г. с 2-километрово трасе, базирано на пътищата в имението Донингтън Хол, след като местният собственик на сервиз и председател на Derby & District Motor Club Фред Крейнър се договаря с Алдерман Джон Джилис Шийлдс JP, тогава собственик на земята, относно използването й за мотоциклетни състезания.

Две години по-късно е построена постоянна писта, като първоначалната конфигурация е разширена. Пистата продължава редовно да е домакин на състезания до 1939 г., когато е реквизирана от Министерството на отбраната и е използвана за настаняване на военни превозни средства по време на Втората световна война.

След като изпада в състояние на опустошение, пистата беше съживена благодарение на усилията на Том Уиткрофт през 70-те години на миналия век. В днешно време тя се управлява от Motorsport Vision (MSV) на лизинг от фамилия Wheatcroft, с две постоянни конфигурации; националната писта от 3 км, използвана от ROKiT British F4, и малко по-дълга, 3.9 км GP писта, включваща фибата Melbourne Hairpin.

Високоскоростните и широки завои са популярни както сред отборите и пилотите, така и сред зрители, от емблематичните Craner Curves до стегнатия техничен шикан на Робъртс в края на обиколката. Изграждането на скорост – и запазването й – може да бъде от решаващо значение за добър резултат на пистата в провинцията на Лестършир.

Следващи събития

  • Няма събития за тази локация
  • Search this website