Auto-Kart Racing School е инициатива на Auto-Kart.com. Това е уникално по идеята си училище по картинг, което Ви предлага тренировки при условия и варианти, които никой друг не може да Ви предложи! Само при нас можете да избирате не само вида и продължителността на обучението, но и пистата, на която да бъде проведено то!

Експресен курс по картинг

– Продължителност: 1-2 часа
– Писта: по Ваше желание!
– Цена: 129 лв
– Курсисти: За София минимум 1 човек, извън София минимум 5 души

Курсът е подходящ за абсолютно начинаещи. В рамките на 1-2 часа теория и тренировки ще научите най-важните неща, които трябва да знаете за карането на картинг. Ще научите значението на флаговете, правилният начин за боравене с педалите и волана, основните принципи, които трябва да спазвате, за да сте бързи на пистата!

Интензивно еднодневно обучение по картинг

– Продължителност: 1 ден (6 часа)
– Писта: по Ваше желание!
– Цена: 399 лв
– Курсисти: За София минимум 1 човек, извън София минимум 3 души

Курсът е подходящ за начинаещи и средно-напреднали. В рамките на теоретичната част са съответните теми според нивото на курса, което изберете. Можете да избирате за кое ниво да е курсът – от 1-во до 4-то. В цената на курса е включена и практическа част! (вижте програмата на тренировките по-долу)

Интензивно двудневно обучение по картинг

– Продължителност: 2 дена (12 часа)
– Писта: по Ваше желание!
– Цена: 699 лв
– Курсисти: За София минимум 1 човек, извън София минимум 3 души

Курсът е подходящ за начинаещи и средно-напреднали. В рамките на теоретичната част са съответните теми според нивото на курса, което изберете. Можете да избирате дали курсът да е за 1-во и 2-ро ниво, или за 3-то и 4-то. Вижте програмата на тренировките по-долу

Целогодишно училище по картинг

– Продължителност: 1 година (10 състезания)
– Писти: според календара на Auto-Kart Championship
– Цена: 1400 лв за цялата година или 150 лв на състезание
– Курсисти: Няма минимум

Курсът е подходящ за пилоти от всякакво ниво – от начинаещи до напреднали. В рамките на всяко от 10-те състезания в шампионата ще получите: анализ на текущото състояние на пистата, разглеждане на особеностите според моментните условия; правилен начин на провеждане на свободните тренировки; анализ на стратегията за състезанието; персонални съвети за пилотирането; помощ при подбора на налягане за гумите; анализ след края на състезанието. В цената на курса е включено участието в състезанията! (без свободните тренировки)

Специализиран курс по картинг за деца

– Продължителност: По договаряне
– Писти: по Ваше желание
– Цена: по договаряне
– Курсисти: Няма минимум

Курсът е подходящ за деца до 14-годишна възраст. Пистата, продължителността на тренировките, съдържанието на курса и цената ще бъдат договорени с родителите според обстоятелствата. Обучението ще протече в подходящ за деца формат, за да възприемат те най-бързо и най-лесно материята!

Индивидуални тренировки по картинг

– Продължителност: по договаряне
– Писти: по Ваше желание
– Цена: по договаряне
– Курсисти: индивидуално

Индивидуалното обучение е подходящо за всички, които имат сериозни намерения към картинг спорта. Възможно е както индивидуално обучение по долупосочените програми, така и специализирани тренировки на тема по Ваше желание, например тренировки на мокра писта, предпазване от грубияни по пистата, изчистване на траектории, физическа подготовка за моторни спортове и в частност картинг и т.н.!

Обучение на професионални състезатели по картинг

– Продължителност: минимум 1 състезателен ден
– Писти: по Ваше желание
– Цена: по договаряне
– Курсисти: индивидуално

Обучението е предназначено за състезатели, участващи професионално в републиканското първенство по картинг към Българската федерация по картинг спорт. Обучението може да бъде в ден за свободни тренировки, или дори за цял състезателен уикенд – по ваше желание. Ще осигурим инструктор, който ще работи само с конкретния състезател с теория и анализ на представянето. Можем да осигурим и допълнителен екип от механик при желание от ваша страна.

Теми, включени в обучението за един или два дни

Първо ниво: флагове и общи правила за поведение на пистата; гуми и сцепление; ъгъл на приплъзване; контактна повърхност на гумите; презавиване и недозавиване; как се използват гумите; работа с педалите; как се държи воланът; сядане и ставане от карта; завои; референтни точки; идеална траектория; видове завои; запазване на оборотите; особености на повърхността на пистата; чести грешки; как се учи писта; още за въртящия момент; как завива картът; спиране, ускорение, завиване и сцеплението; плавно използване на педалите; плавно завиване; използване на тялото; какво да правим при завъртане.

Второ ниво: как се кара в състезание – тренировки, квалификации, старт на състезанието, стратегия; изпреварване; когато нас ни изпреварват; защитна линия; трафик; контакти и удари; умствена нагласа: какво и къде да гледаме, докато караме; визуализация; фокус и концентрация; състезания.

Трето ниво: зад волана; контролите за управление – спирачка, особености на спирането с левия крак, газ, волан, другите картове около нас; гумите; динамика в състезателната машина – сцепление на гумите, ъгъл на приплъзване, процент на приплъзване, ускорение, спиране, контактна площ, вертикално натоварване, пренасяне на масата, количествено измерване на сцеплението, баланс, недозавиване, презавиване, неутрално завиване, динамичен баланс, плавност, остатъчно спиране, кръг на сцеплението; границата на сцеплението – презастъпване на фазите на спиране и ускорение; техники за завиване – компромиси при завоите, референтни точки, идеалната линия, контролни фази, задаване на приоритети на завоите, различни траектории в различните завои, скорост в завоя, основни приоритети за победителите; пистата – обхождане на пистата, научаване на пистата, грешки и възстановяване с минимална загуба, техники за мокро трасе; състезания, изпреварване и трафик; флагове и официални лица по пистата.

Четвърто ниво: умствена подготовка, състояние на духа, мотивация, извличане на максимума, поглед, зона на комфорт, консистентност, визуализация, подсъзнателно пилотиране, концентрация, да ти „идва отвътре”; контрол над карта; „борба” с карта; как да караш на границата; как да си още по-бърз; стил на пилотиране – проблеми в стила или проблеми в управлението; тренировки и тестове; квалификации; състезанието – спринт състезания, ендуро състезания; пилотът като атлет – физическа форма; как се печелят състезания; пилотски записки за пистата; безопасност – каска, екип, друга екипировка.

За информация и записване, се свържете с нас на:
Телефон: 0878722464
Имейл: sofia@auto-kart.com

Search this website