Фитнес за картинг и моторни спортове – Въведение

Много хора карат картинг. Това е един фантастичен начин да се научат основите на състезателното каране, да се усъвършенстват уменията и да се получат нови. Ако сте начинаещи, може да ви се е случвало следното. Решавате да участвате на някое картинг състезание. То е примерно 25 обиколки. Състезанието започва и вие бързо от 7 място изскачате на 4-то, като печелите 3 позиции. Никак не е лошо начало срещу някои по-опитни от вас.

Но в края завършвате 12-ти, останали без въздух, с треперещи от умора ръце и крака, които не искат да ви изправят от карта. Били сте много бързи до около 14-та обиколка, но тялото ви просто не е издържало на стреса и натоварването от цялото състезание. А е изключително важно не само да можете да довършите състезанието, но да го завършите в такова физическо състояние, в каквото сте били в началото. Нищо не трябва да бъде оставяно на случайността. Трябва да отчетете всички фактори. Всеки пилот трябва да има оптимално представяне – не е достатъчно просто да „даде най-доброто от себе си”.

В поредица от статии ще ви поставим на предните редици на физическите тренировки в моторния спорт. Може да си нямате никаква представа какво е оптимална форма в моторните спортове, или дори да не знаете какви са основните правила на вдигането на тежести и кардио тренировките. Тук ще ви покажем как да се усъвършенствате, за да сте по-бързи на пистата.

Следващите статии от поредицата:

 1. Тренировката на пилота и фитнеса
 2. Защо да тренирате за картинг и моторни спортове
 3. Само да карате, не е достатъчно
 4. Кардио тренировки
 5. Тренировки за издръжливост
 6. Тренировки с тежести
 7. Ментални тренировки
 8. Безопасност
 9. Какво ви е необходимо
 10. Да започваме
 11. Видове кардио тренировки
 12. Шосейно колоездене
 13. Планинско колоездене
 14. Велоергометър
 15. Бягане
 16. Джогинг
 17. Спринт
 18. Бягаща пътека
 19. Плуване
 20. Висока издръжливост
 21. Врат и трапецовидни мускули
Search this website