Защо да тренирате за картинг и моторни спортове

Повечето хора, които си нямат представа за моторните спортове, си мислят, че това не е нищо повече от въртене на волана и натискане на педалите на спирачката и газта от време на време. Много хора не се отнасят към състезанията като към спорт, защото си мислят, че не е достатъчно физически натоварващо. Ехооо!

Неслучайно е моторен СПОРТ! Като състезатели, вие знаете какво е натоварването върху тялото от едно състезание, което сте изпитвали, докато карате, когато сте се опитвали да станете от карта, или когато на следващата сутрин сте се опитвали да станете от леглото.

Състезанието натоварва тялото изключително силно – и физически, и психически. То изисква много повече от това, просто да имате талант и да сте бързи. По време на състезанието постоянно използвате конкретни групи мускули по много специфичен начин и ги „докарвате до ръба”. Пулсът се ускорява до това на маратонец през цялото състезание, а към всичко това обикновено трябва да добавите и горещината през състезателния сезон. Средно един състезател отделя към 2-3 кг пот по време на едно състезание.

Колко е важно да сте в топ форма и да можете да сте бързи и фокусирани през целия състезателен уикенд, може да познаете като погледнете в каква форма са най-успешните пилоти в дадена серия. Ако не сте в топ форма, гарантирано контролът над картинга, концентрацията и скоростта ви няма да са на 100%. След като се убедите сами колко важно е да сте в топ физическа форма, ще се чудите защо никой никога досега не ви е споменавал тази изключително важна част още от самото начало.

Search this website