Висока издръжливост

Какво е тренировката за висока издръжливост? Трябва ли ми?

Тренировката за висока издръжливост е просто целенасочена тренировка, целяща повече издръжливост. Тренировките за издръжливост обикновено са аеробни (дълги и бавни), за разлика от анаеробните (кратки и бързи) движения. Аеробните тренировки развиват така наречените бавни мускулни влакна. Упражненията подсилват и удължават мускулите в подготовка за продължително натоварване.

Тренировките за висока издръжливост не са нещо, в което пилотът трябва да задълбава много, освен ако не участва на ендуро състезания. Тези тренировки изискват много време, енергия и дисциплина, а като резултат могат да вземат данък от тялото. Ако не ви трябват тренировки за ендуро състезания, е по-добре да спестите на тялото си риска от контузия или претрениране. Но ако сте ендуро състезател, точно това ще ви трябва!

Техники и как да започнете

Тренировките за висока издръжливост са по-сериозна и по-задълбочена тема, която е наука сама по себе си. Поради сложността на тренировките за висока издръжливост, няма да се впускаме в подробности, тъй като това би отнело цяла книга. Вместо това сме направили нещо по-добро! Предоставяме ви линкове със съвети от истински експерки – това са сайтове, известни сред хората, занимаващи се с висока издръжливост, които ще ви насочат правилно! Много е важно да отбележите, че тренировките за висока издръжливост носят по-голям риск от контузии поради претрениране или изтощение, така че проучете внимателно материалите, преди да започнете.

Също така, ако сте начинаещи, силно ви препоръчваме да започнете много леко с кардио тренировки и тренировки с тежести, а след това постепенно да преминете към тренировките за висока издръжливост.

Ето най-добрите сайтове и ресурси за тренировките за висока издръжливост:

  • Sport Fitness Advisor – Този сайт ви показва механиката и научния аспект на тренировките за висока издръжливост. Страхотна отправна точка!
  • PP Online – Без съмнение, това не е най-красивият сайт, но там ще намерите доста статии и страхотна информация за тренировките за висока издръжливост. Трябва да го разгледате… и прочетете!
  • Brian Mac Resources – Отново, не много визуално привлекателен сайт, но на кого му пука! Тук сте за информация относно тренировките за издръжливост, нали? Прегледайте сайта – съдържа много информация!
  • About.com – В този сайт вероятно има информация за всичко, известно на човечеството, и, както бихте предположили, съответно има добри статии за тренировките за издръжливост.
  • Team In Training – Не е най-богатият ресурс, но все пак съдържа някои много ценни статии!
  • Runners World – Този сайт и неговата общност е невероятен! Не позволявайте заглавието на сайта да ви измами – тук има огромна информация за тренировките за висока издръжливост. Влезте във форума, четете и задавайте въпроси. Там влизат много реални атлети… а тяхното знание е с цената на теглото им в злато!
Search this website