Lotus Sofia AUTO-KART Championship 2017 – първи кръг

Какво е Lotus Sofia AUTO-KART Championship

Lotus Sofia AUTO-KART Championship 2017 е тазгодишното издание на познатия национален любителски шампионат по картинг, провеждан от 2005 г насам.

Имаме удоволствието да ви представим партньорството си с Lotus Sofia, който е официален представител на Lotus Cars и от тази година започва навлизането си на българския пазар. Тъй като колите Лотус са световно признати за едни от най-добрите „улични“ коли, които са готови и за пистата, първата инициатива на Лотус София е организирането на обучение за пилотиране на Лотус на писта – Lotus Sofia Driving School.

АУТО-КАРТ сключи споразумение с Лотус София Моторспорт за съвместна дейност, осигуряваща тясно сътрудничество в областта на обучението по моторни спортове. AUTO-KART Racing School работи от няколко години с начинаещи и напреднали картинг състезатели на любителско и професионално ниво. Естественото продължение на кариерата в моторните спортове е от картинга към автомобилните състезания. Точно този преход ще ви помогнат да направите партньорските отношения между двете компании.

Lotus Sofia Motorsport ще осигури на шампиона в шампионата за тази година напълно безплатно обучение за пилотиране на подготвен състезателен автомобил Lotus Elise! Обучението ще се проведе през следващата календарна година, като участието на шампиона ще бъде съгласувано според календара на обученията.

Готов е календарът на състезанията от картинг шампионата тази година. Първото състезание ще се проведе на картинг писта Благоевград тази събота, 11.03.2017 г., със следния график:

10:00 – 11:00 – Регистрация и теглене на жребий
11:00 – 13:00 – Свободни тренировки
13:00 – Първи манш
13:30 – Втори манш
14:00 – Награждаване

Тъй като състезанията от шампионата на АУТО-КАРТ от тази година ще важат и за световния любителски шампионат Sodi World Series – SWS, е необходимо да се регистрирате като пилот на сайта www.sodiwseries.com и да се запишете за участие в състезанието тук.

>> Събитието във Facebook тук

За първите трима в състезанието ще има купи, а победителят ще получи и картинг ръкавици Speed F1 Style в цвят и размер по желание!

 

 

Search this website