Форс Индия представиха болида си за 2017 г.

Отборът на Force India представи на Силвърстоун болида, с който ще се състезават в сезон 2017 на Формула 1 – VJM10.

Разцветката на колата е познатата комбинация от оранжево, черно и сребърно, като Форс Индия са направили същите адаптации, наложени от променените правила за тази година.

Преди представянето, собственикът на отбора Виджай Маля сподели мнението си за перспективите оред отбора:

– Много коментатори в спорта казват, че се представяме повече от достойно за размера на нашата компания. Това е в следствие на страстта, креативността и таланта на всички във фабриката ни. Тази страст само ще расте. Страстта да подобряваме още и още, ще ни дава крила и през 2017 г. Ако мечтите ни не са големи, нямаше да завършим 4-ти в класирането на конструкторите миналата година. Никога не сме си и помисляли, че не можем да влезем в топ 3. Това е нашата цел и ще дадем всичко от себе си.

Новите регулации за сезон 2017 са предвидени да ускорят колите с няколко секунди на обиколка и да увеличат физическото натоварване за пилотиране поради по-високите скорости в завоите.

На представянето пилотът на Форс Индия Седжио Перез каза:

– Зимата не беше лека, тъй като трябваше да се заема от рано с физическата подготовка. Ще бъде много по-трудно, тъй като G-силите в тези коли ще бъдат доста високи. Сигурен съм, че първият ден от тестовете ще бъде изтощителен.

Естебан Окон, съотборник на Перез за 2017 г., каза:

– Това ми беше най-интензивната зима досега – два месеца, плюс пет килограма. Но никога не знаеш какво да очакваш. Колите ще са много по-бързи, така че ще трябват по-сериозни тренировки.

Маля сподели и увереността си, че двамата му пилоти ще изпълнят амбициозния план на Форс Индия през предстоящия сезон:

– Чеко Перез е брилянтен, истински състезател. Има огромен талант и е голямо попадение за нас. Естебан е много, много талантлив младеж. Много мислихме кого да наемем. Той е млад и талантлив. Няма голям опит, но се учи бързо.

Форс Индия са третият отбор, който предстаби болида си, след Заубер и Рено.

 

https://www.facebook.com/skysportsf1/videos/1285694164856876/

Search this website